Ontmoet

Myron Hamming.

icon image

Myron Hamming (Groningen, 1994) wilde na een topsportcarrière als schaatser en jarenlang trainen voor zijn Olympische droom, iets compleet anders doen met zijn leven. Hij wilde wéér leren, zichzelf uitdagen op onbekend terrein en zich vervolgens in het diepe gooien. Hij zocht, vond de poëzie en viel voor het ritme, de klank en de urgentie. Of simpeler gezegd: voor het vertellen van verhalen die mensen niet zullen vergeten.

Enkele jaren later zegt Myron zijn baan op om fulltime te schrijven, performen en de mooiste verhalen te delen. Eerst in zijn geliefde geboortestad Groningen, waar hij tussen 2021 en 2023 de stadsdichter is, daarna in de rest van ‘t land. Vlak voor zijn benoeming veroverde Myron de derde plaats tijdens de Martin Luther King Spoken Word Prijs, en werd hij Ambassadeur van de Vrijheid 2021 in Groningen. Kort daarna volgden samenwerkingen met o.a. de NPO, BNNVARA, Nederlandse Spoorwegen, Postcode Loterij en was hij te gast als spoken word-columnist bij Humberto Tan.

Ook trad hij eerder op voor Koningin Máxima en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De optredens hebben tot nog toe de boventoon gespeeld in zijn artistieke ontwikkeling, maar de woordkunstenaar zoekt nu ook ‘het papier’ op en debuteert in het voorjaar van 2023 onder de vlag van uitgeverij Ambo|Anthos.

50-image
50-image